11/26/2012

Näin tuot kuvat hyvälaatusina blogiin

Todella usein blogeja selatessa törmää huonolaatuisiin kuviin. Kuvat on varmasti alunperin ollut hyvälaatuisia, mutta blogipohjat sun muut nettipalvelut huonontaa kuvien lattua, jos ne joutuu itse pakkaamaan niitä pienemmiksi. Ajattelin tehdä pienen opaan miten tän ongelman välttää, tää on tosi simppeli!


Kaiken A ja O on se että tuo kuvat blogiin lopullisessa koossa, eli siinä koossa mitä ne blogissa loppujen lopuksi on. Samalla tekniikalla saat vaaka- ja pystykuvat saman levysinä blogiin.

1) Selvitä blogisi asetuksista minkä levynen sun sisältöalue on, siitä tiedät minkä kokoiseksi kuvat kannattaa pienentää.

Photoshopissa:
2) Kun kuvasi on muokattu ja valmis ja haluat pienentää sen blogia varten, valitse yläpalkista Image > Image Size. Se avaa boxin jossa pääset säätämään kuvakokoa. "width" kohtaan laitat sen leveyden jona haluat sen näkyvän blogissasi. Mulla se on 700 pixeliä.
Tässä vaiheessa voit tallentaa kuvasi normaaliin tapaan ja tuoda sen blogiin, mutta vielä voit tehdä yhden jutun. 

Pieni kuvan terävoitys tekee usein kuvasta vielä paremman näköisen. Vaikka kuva näyttää tarkalta, niin kannattaa kokeilla, se toimii usein.

3) Yläpalkista Filter > Sharpen > Unsharp Mask. Taas aukee pieni boxi jolla pääset säätämään asetuksia. Säätöjä löytyy kolme, mutta itse käytän aina vain kahta ylintä. Kannattaa itse kokeilla mikä asetus toimii parhaiten omassa kuvassa, mutta perus terävoityksessä "Amount" vaikka puoleen väliin ja "Radius" nappia pikkuhiljaa sitä enemmän, miten paljon tarkennusta haluaa.
Tässä vaiheessa jos kuva näyttää hyvältä, niin tallennus ja blogiin vaan. Muistakaa valita "alkuperäinen koko" kun kuva on blogissa, silloin se laittaa sen kuvan siihen kokoon kun sen tallensit :)


Mitä piditte, oliko uutta tietoa vai ei?  Heitelkääs taas muita tutoriaaliehdotuksia :) Kelasin tehdä jonkun hiustenvärjäysohjeen, mutta en tiedä onko se mitenkään hyödyllinen. Ihan hauskahan se on.30 kommenttia:

 1. Se olisi hyödyllinen niille naisille jotka tahtoisi värjätä tukan muttei uskalla ennen kuin vähän kokeilee Photoshopilla miltä näyttäis! :D t: ei sillä että mulla olisi kokemusta...........

  VastaaPoista
 2. tallentuuko sulla kuvat picasa verkkoalbumiin? Mulle on ilmenny ongelma kun 2 päivää sitten mun blogi ilmotti että mun kuvatila on täyttyny :/ Kysyisin siis miten sä saat sun kuvat mahtumaan? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tallennu. Tuon ne ihan bloggeriin vaan!

   Poista
  2. eiks ne mee automaattisesti bloggerilla picasan verkkoalbumiin. Voi testata, jos menee googlen kautta sinne, niin on suoraan kirjautunut sisään. Mulla on ainakin siellä kaikki ja ne yksityisyysasetukset oli ensin ihan päin... :) Mutta joo, on bloggerissakin kuvatilarajoitus Juulialle tiedoksi!

   Poista
 3. Hienoa :-) ite oon tehny tässä jo sellaset 3-4kk tuolla ensimmäisellä ohjeella, mutta tuota terävöitys juttua en olekkaan tajunnut, vaikka kuvia muokkaankin Photoshopilla. :D täytyykin kokeilla! kiitti vinkistä <:

  http://bigworldsmallpeoplebyjozuu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait jotain uutta tästä :)!

   Poista
 4. Nimetön26/11/12

  Kannattaa myös huomioida, että jos käytetään jotain valmista upload-työkalua, niin kuvan on oltava pysty sekä vaakapikseleiden osalta jaollinen kahdella. Jos on parittomia lukuja, niin tyhmät valmiit palikat joita noissa upload-työkaluissa käytetään rutistaa yhden pysty- ja/tai vaakapikselin pois, joka tekee kuvista puuroa.

  -Micko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, en tiennytkään tollasta, hyvä tietää. tack!

   Poista
 5. Mä oon aina tehny tollee, että muokkaan kuvat oikeen kokoisiksi.. koska bloggerin kuvatilakin täytyy muuten nopeemmi :)

  VastaaPoista
 6. tää oli tosi hyvä neuvo! kiitti paljon, pitää kokeilla :)

  VastaaPoista
 7. tää oli tosi hyödyllinen! kunhan viimein saisin sen photarin jostain revittyä niin alan käyttää noita kikkoja. kiitos :---)

  VastaaPoista
 8. Mitä photoshoppia käytät? :)

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus, mutta tuotko kuvat blogiin ihan bloggerin kautta, vai käytätkö jotain muuta ohjelmaa tähän? Sekinhän vaikuttaa laatuun ihan hurjasti.

  Hihi muuten mäkin oon joskus tehnyt tuon hiusväritutoriaalin Photoshop Elementsille ja sitten myös Gimpille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon ihan bloggerin kautta. Se tosiaan vaikuttaa myös, mutta ite ollut ihan tyytyväinen :)

   Poista
 10. jee kiitsa tim !

  VastaaPoista
 11. hyvää infoo! tästä just kysyin sulta:D kunnes sit tajusin ite et ehk kantsii tehä just noi

  VastaaPoista
 12. Nimetön26/11/12

  Lisäksi vielä se, että tallentaa kuvan Save for web & devices-systeemin kautta. Ei tarvii palvelimen pakata kuvaa niin paljoa, kun on kevyt tiedosto! :D

  VastaaPoista
 13. Nimetön26/11/12

  Tää oli ihan mielenkiintonen postaus, mutta ois hauska tietää, voiko photoshopin ladata jostain ilmaseks?

  VastaaPoista
 14. Luulis että sellanen joka on Photoshopin hommannut ja sitä osaa käyttää niin ymmärtäisi myös pienentää ja terävöittää kuvansa nettiin... Tämä kommenttilaatikko täyttyy kuitenkin kaikista "miten tää tehdään gimpillä/picasalla/paintilla..." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että monikaan osaa vaikka ps:n omistaa :) Mutta toivottavasti oppii ainakin!

   Poista
 15. Nimetön26/11/12

  Tälläisiä lisää, pieni mutta tärkeä vinkki monelle bloggaajalle! :-) Hiustenvärjäys tutoriaali voisi olla todella hyödyllinen ja mukavaa plussaa! Jos haluaisit opettaa myös ihon sileäksi muokkausta, niin innokkaita opetuslapsia riittäisi monia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kiitti! Oon tehnyt itseasiassa ihan hyvänkin tutoriaalin tosta siloituksesta, se löytyy täältä:
   http://timphoto.blogspot.fi/2011/12/skin-retouching-tutorial.html

   Vois rebloggaa sen kun jää turhan kauas tonne arkistoihin toi.

   Poista
 16. Ite oon ainakin aina tehnyt noin, ihan vaan senkin takia että saan ne kuvat sillä tavoin just sellasen kokosiksi sinne blogiin kuin haluan. Se on vaan jotenkin ollut itsestäänselvyys. :DD
  Toi hiustenvärjäystutoriaali olisi varmasti hyödyksi todella monelle. :D Ite osaan tehdä sen kyllä, mutta loppujen lopuksi kai aika harva osaa. Tajuttoman hyvä tapa kokeilla itelle vaikka sateenkaarenvärisiä hiuksia ihan jos vaikka värjäisi sellaiset. Eipähän tule ainakaan niin suurta järkytystä sitten värjätessä jos ei tykkääkään. Ja ei sen puoleen ettei olisi kiva höynäyttää tuttuja "värjäämällä" hiuksensa sinisiksi ja heittää lärvikirjan seinälle "hei mitäs tykkäätte mun uudestä hiustyylistä?". Ja joo, kokemusta on. :DDD

  VastaaPoista
 17. voishan ton fotarillakin tehä ku sellanen on tullu hankittua, mut ite käytän pienentämiseen Painttia. Selkeempi ja nopeempi. Tallentaa kuvat mitä haluu blogiin johonki kansioon ja sit vaa avaa ne Painttiin (paint--muutakokoa--kuvapisteet -- vaaka-kohtaan esim luku 700 tms). Mut iha kätevä tuto!
  Ps. Kuvapiste on pikselin suomennos tajusin sen vasta vähän aikaa sitten :D

  VastaaPoista
 18. Nimetön29/11/12

  Oon miettiny sitä, että kun ite tykkään muokatessa vaihtaa koon 800 pikselin levyseks, mutta blogissa ne on 750 levyisiä, koska luulen että jossain vaiheessa vaihdan ehkäpä kuvakoon blogissa 800 levyisiksi... mutta vaikuttaako toi huonosti noihin kuviin, kun ne on oikeasti isompia kuin blogissa? En ite oo huomannut eroa. Okei vähän huonosti selitetty mutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se ei sua ole häirinnyt niin ei varmaan tarvi tehdä kuvista pienempiä ;)

   Poista
 19. Mulla on tässä ongelma,johon en oo löytänyt vastausta: Kun kirjoitan uutta blogitekstiä ja tuon siihen kuvan ja klikkaan sitä,se muuttuu vain siniseks,mutta niitä vaihtoehtoja siihen alas ei tuu näkyviin(pieni,suuri,erittäin suuri,vasemmalle..jne) Tiedätkö mistä voisi olla kyse?Aikaisemmin tätä ongelmaa ei ole ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa :o valitettavasti en osaa auttaa :(

   Poista