12/18/2012

Dyykkaamaan!

Heräsin tänään monta tuntia aikaisemmin kuin normaalista. Siihen aikaan, että voin jo melkein sanoa heränneeni ihmisten aikaan. Lähdetiin nimittäin käymään heti "aamusta" kaverin kanssa jouluostoksille Stockalle. Havaittavissa oli outoa jouluhysteriaa!
Otin mukaan mun uuden Samsungin  NX1000 pikkukamera, jonka totesin heti alkajaisiksi törkeen käteväksi. Tosi kauan oon toivonut että olis joku pienempi kamera, mitä voi oikeasti kantaa mukana ton 10 kiloisen kameralaukun sijaan.
Ekana yllätyin siitä, miten hyviä ja skarppeja kuvia nykyajan pikkukameroilla saa. Viimeksi kuvannut sellasella ala-asteella. Jo ton hintaluokan kamerasta löyty tosi monipuoliset säädöt mihin pääsee itse käsiksi samalla tavalla kuin järkkäreissä.  Tämän päiväisten kuvien perusteella pysyy kyllä kamera mukana useemmin. Jos kamera kiinnostaa niin käykää tsekkaa tarkemmat tiedot TÄÄLTÄ, tai voitte myös kysyä multa jos joku asia mietityttä.

Illalla käytiin vielä Lohjalla kääntymässä. Lohjavisiittihän ei ole mitään ilman dyykkausta, eikä tälläkään kertaa Lohja pettänyt. Jos joltain on päässyt mun dyykkauspostaus ohi, niin kattokaa se TÄÄLTÄ ;)

Dumpsters, i love dumpsters! Check out my dumpster diving post here!


13 kommenttia:

 1. Luin joskus keväällä tuon edellisen dyykkauspostauksesi ja viimeiset puoli vuotta on mennyt sopivaa roskista etsiessä. Ollaan googlattu, kyselty ja kierretty ympäri kaupunkia kurkkimassa kauppojen takapihoille, mutta ei niin ei. Lohja 1 - kotikaupunkini 0. Ainakin tälleen dyykkaamisesta kiinnostuneen näkökulmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. fuu! Voi olla että siellä on sitten kaikki roskikset lukkojen takana : ((

   Poista
 2. Äh lueskelin edellisen postauksen kommenttiboksia niin haluisin tänne sanoo muutaman seikan siitä, MIKSI syömäkelpoista ruokaa heitetään pois.

  1. Kannattavuus. Kauppiaan tai kauppaketjun ei ole kannattavaa antaa päiväysvanhoja tuotteita ilmaiseksi asiakkaille, jotka ne saadessaan jättäisivät normaalit ruokaostoksensa tekemättä. Mikään kauppa ei tietenkään toimi, jos tavaraa annetaan ilmaiseksi. Sama koskee kaupan omia työntekijöitä, sillä he ovat myös iso osa kaupan asiakaskuntaa. Ja sama pätee "kunnolla etukäteen alentamiseen"- tuotteista on kaupankäynnin kannalta kannattavampaa saada täysi hinta kun myydä niitä sisäänostohinnoilla pois jolloin vältytään tappiolta mutta menetetään uusi myynti.

  2.Useat kaupat lahjoittaisivat kuitenkin mielihyvin poisheitettävät ruuat hyväntekeväisyysjärjestöille, mutta ongelma on, ettei kukaan tule niitä hakemaan. "Lähettäis ne jonnekki missä tarvitaan ruokaa" on siis vähän kehno peruste. Jos joku hyväntekeväisyysjärestö sitoutuu joka ilta hakemaan tietyn kaupan päiväysvanhat tuotteet, homma yleensä hoituu. Ehkä joissain isoissa kaupoissa tätä tapahtuukin, mutta noi pienet siwat, alepat yms on automaattisesti poisluettuja kun eihän se ole järjestöllekkään kannattavaa hakee pieniä määriä ruokaa, vaikka olis kuinka ilmaista.

  3. Kaupan työntekijät ei (yksityisiä k-kauppiaita lukuunottamatta ehkä?) saa syödä päiväysvanhoja ruokia kaupassa ollessaankaan. Se katsotaan varastamiseksi ja luonnollisesti johtaa työsuhteen purkuun.

  Ja siis dyykkaus on tosi jees, antaa mennä vaan! Tossa vaan vastauksia näihin MIKS RUOKAA HEITETÄÄN POIS ÄÄ!! -kommentteihin. Ja vinkki, että kannattaa tsekkailla pikkukauppoja jotka on kerrostalojen kivijaloissa- nehän vie niihin kerrostalojen roskiksiin sitten päiväystuotteensa. :) Semmoseen taloyhtiöön jollekki dyykkarille asunto niin johan olis ruokakustannukset hoidettu!

  VastaaPoista
 3. Btw kiva toi paita ! c:

  VastaaPoista
 4. ärsyttää ku täällä on kaikki roskikset lukkojen takana nii ei pääse dyykkaama vaikka opiskelijabudjetille tekis iha hyvää saada ilmasta mättöö kaappii :D

  VastaaPoista
 5. rosaa.18/12/12

  joo mitää, miten lohjalta löytyy aina noin hirvee määrä kaikkee mättöö.. :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohjalla ei osteta ilmeisesti herkkuja, vaan ne menee vanhaks ja heitetää roskiin :D

   Poista
 6. herrasmies dyykkaamassa :---D mäkin olen kiertänyt kuopiota ympäri ämpäri mutta ainut mitä oon löytäny on kissanruokaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. truu gentleman! hahahha kissanruuasta on hyvä lähtee. Kannattaa muistaa että maltti on valttia. Ei aina voi löytyä mitään, joskus moneen päivään ei löydy muuta kuin roskia, mutta joskus käy hyvä tuuri ja löytyy iso määrä jotain hyvää. Kannattaa siis jatkaa hommia ;)

   Poista
 7. Olen aina yhtä äimänkäkenä näiden dyykkauspostauksiesi kanssa, kun kuvissa näkyy järjettömiä kasoja kaikenlaista mättöä :-----D Täällä Itä-Suomessa en ole vielä moiseen törmännyt, mutta kaikenlaista muuta pientä kivaa (mm.tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä astioita, joita opiskelijalla ei voi koskaan olla liikaa) on sentään löytynyt. Mutta tällaisia postauksia on aina mukava lukea ja katsella, kiitos niistä! :)

  VastaaPoista