2/02/2014

Salainen matka Thaimaahan!

Terveiset Patong Beachilta, Phuketista. Ollaan vihdoinkin muutamien mutkien kautta hotelliuduttu ensimmäiseksi yöksi. Kello on täällä paikallista aikaa n. 23.00, eli viisi tuntia suomen aikaa edellä. 

Aika tarkalleen viikko sitten oltiin syömässä Factoryssä, puhuttiin niitä näitä matkailusta ja heitin ilmoille ajatuksen että voitaisko tehä joku reissu etelään. Ajatus jäi itämään pariks päiväks, kunnes nähtiin uudestaan ja oltiinkin jo kattelemassa äkkilähtöjä lämpimään. Ensiksi oli kiikarissa Espanija, kunnes löydettiin super halpoja äkkilähtöjä Thaimaahan. Aluks ajatus tuntu aika kreisiltä, mutta torstaina mun luona oltiinkin jo buukkaamassa lentoja lauantaille sen pidemmälle miettimättä. Minulla ei ole minkäänlaista aikaisempaa kokemusta reissailusta ja Pinjallakin viime matkasta onkin vierähtänyt jo vuosia. Seikkailua lisäteksämme, päätettiin että ei varata ensimmäiseks viikoks hotelleja, vaan mentäis vaan reppureissaajien tyyliin minne nenä vie, luottaen että kyllä hommat hoituu. Varattiin siis vaan toiselle viikolle varma majoittuminen Kata Beachille. Päätettiin vielä kaiken tämän lisäksi yhdessä olla kertomatta tästä hullusta extempore reissusta kenellekkään, paitsi "suotaville" eli vanhemmille ja Pinjan tilanteessa opettajille. Näin lyhyellä varotusajalla alkokin hirvee kiire hommata kummallekkin passeja ja ottaa selvää voimassaolevista rokotuksista. Hommat kuitenkin hoitu kuin itsestään ja pian oltiinkin jo lauantaissa ja lentokentän check-inissä.


10 tunnin lento sujui lepposasti hurauksella ja saavuttiin puolen päivän aikoihin Phuketin lentokentälle. Tässäkään vaiheessa kummallakkaan ei ollut selkeätä visiota kuinka tulisi toimia tai mitä tulisi tapahtumaan, mutta sponttaanisti otettiin ensimmäinen tarjottu taksi, katsottiin kivan kuuloinen ranta kartasta (Kamala Beach) ja lähdettiin matkaan hieman epämääräisen taksi-kuskin kyydillä.

Taksi pudotti meidän Kamala Beachin rannalle, josta lähettiin kävellen etsimään vapaata hotellia ensimmäiseksi yöksi. Jalat rakkuloilla, muutaman hotelli kierroksen jälkeen saatin käyttää yhden hotellin aulassa Wifi:ä jolla päästiin etsimään vapaata huonetta lähiseudulta. Törmättiin kuvien perusteella kivan näköiseen hotelliin, otettiin kotisoitto suomeen josta meille buukattiin kaksi yötä kyseisestä hotlasta. Etsittiin lähin taksi, joka lupasi heittää meidät hotellille. Hotellin pihassa silmät aukenivat ja todellisuus iski kovalla kädellä vasten kasvoja. Mutamajat rivissä kiilsivät silmiemme edessä, lisäfiiliksiä löytyy seuraavasta videopätkästä jossa esittelen tän meidän lukaalin. Welcome to our crib!
Video on pitkälti kaunisteltu versio todellisesta torakkaluolasta. Vessassa möyri nyrkin kokoinen lentävä örkki, pihassa juoksi vapaana kanoja, kuonokoppaisia koiria sekä muita maatilan asukkeja. "Kylpyosaston" katossa oli reikiä ja eikä muutenkaan majan kunto vakuuttanut. Rannalle pääsi kulkemaan epämääräisestä munalukolla varustetusta portista ja hotellin nettikuvauksessa luvattu Wifi-yhteyskään ei toiminut kun 500m päässä olevassa "respassa". Istuimme sanattomina huoneemme ulkopuolella olevalla terassilla, unelmaloma haaveet sirpaleina. Emme kuitenkaan antaneet tilanteen hämätä, vaan otimma avaimet, marsimme respaan ja luovutimme lukaalin avaimet takaisin. Sinne meni rahat, mutta ei voi mitään. Mistään hinnata emme olisi jääneet sinne yksi, vaan olisimme vaikka maksaneet lisää ettei sinne olisi ollut pakko jäädä. Laitettiin kamat kasaan ja lähdettiin rantaan hakemaan kadonnutta lomafiilistä palmujen ja ananasten kupeeseen.


Kun oltiin saatu muutama hyvä kuva rannalta, suuntasimme lähimmän hotellin ilmaisen wifi-yhteyden luokse. Tässä vaiheessa kello oli jo yli kuusi, ulkona alkoi tulla pimeää, eikä meillä ollut tietoa hotellista tai yhtään mistään missä vietettäisiin tuleva yö. Ei hätää, asiat tärkeyjärjestykseen ja kuvien muokkaamisen pariin, ennen tulevan hotellin miettimistä. Vieläkään kukaan ei tiennyt että ollaan Thaimaassa joten päätettiin laittaa ensimmäinen kuva reissustamme instagramiin ja facebookkin. Oli hauskaa huomata muiden reaktiot!

Kuvapäivitysten jälkeen aloimme miettimään pikaisesti hotelliprobleemaa ja päätimme yrittää yhtä hotellia josta Pinjan täti oli vinkannut. Taas taksi alle ja etsimään kyseistä hotellia Patong Beachilta.
Noh, nyt viimein natsas ja ollaan hotellihuoneessa turvassa ananasten kanssa kirjoittamassa ensimmäisestä päivästämme Phuketissa tänne blogin puolelle.

Matkalaiset kuittaa, pysykää linjoilla! Matkaa voi seurata mun ja pinjan Instagramien kautta @timphoto ja @pinyaleo
 Myös Thaimaa vinkkejä otetaan vastaan :) Yksi päivä takana,  13 edessä.


10 kommenttia:

 1. Anonyymi2/2/14

  Länkkärit ;-)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi2/2/14

  eih en kestä. oon haaveillu tollasesta matkasta koko elämäni

  VastaaPoista
 3. :D pääsitte kuitenkin perille!

  VastaaPoista
 4. nauroin tota videota ihan törkeesti:---DD

  VastaaPoista
 5. Anonyymi3/2/14

  Jos eksytte Bangkokiin ja ootte seikkailumielellä, kannattaa hypätä lautalattiaisten bussien ja kanaaliveneiden kyytiin. Tuolla veneellä pääsee Bangkokin läpi älyttömän halvalla ja nopeasti. Myös Jatujak Weekend Market kannattaa kiertää läpi, sieltä löytyy kaikkea aina huonekaluista eksoottisiin lemmikkieläimiin asti. :D

  VastaaPoista
 6. Kadehdin! Pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
 7. roosa5/2/14

  Hauska miten erilailla ton huoneen näkee reppureissaajan silmin. Näyttää siis todella hyvältä :D

  VastaaPoista
 8. Elina8/2/14

  Eihän toi huone ole ollenkaan hirveä :) En tiedä millaisilla odotuksilla tai budjeteilla olette liikkeellä, mutta yllätyin nyt kyllä että noinkin hienosti lentoon lähtenyt spontaanius ja seikkailumieli tyssäävät heti ensimmäiseen likaiseen pyttyyn. Minua kiinnostaisi myös että miksi huoneet piti varata Suomen kautta? Eikö siellä respassa paikanpäällä voinut huonetta varata?

  Odotan innolla seuraavaa matkakertomusta. Pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi8/2/14

  Hello all the way from Denmark.

  very lovely photos:-)
  Your are lucky to enjoy it.

  Hans Olsen
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  VastaaPoista